عضو شوید



:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اهنمای گردش گری استان لرستان و اراک و آدرس lorestangardi1.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار مطالب

:: کل مطالب : 91
:: کل نظرات : 85

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 232
:: باردید دیروز : 14
:: بازدید هفته : 247
:: بازدید ماه : 396
:: بازدید سال : 2247
:: بازدید کلی : 2247

RSS

Powered By
loxblog.Com

بوی ماه مهر
پنج شنبه 3 مهر 1393 ساعت 11:8 | بازدید : 679 | نوشته ‌شده به دست ...amir MD | ( نظرات )



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
خانه سید روح ا... خمینی
پنج شنبه 3 مهر 1393 ساعت 11:7 | بازدید : 715 | نوشته ‌شده به دست ...amir MD | ( نظرات )

برج دفاعی این خانه در ضلع شمالی آن قرار دارد و جوی قناتی از زیر آن می‌گذرد. این خانه از بزرگترین خانه‌های روستای خمین در ده‌ها سال قبل بوده که از موقعیت مکانی منحصربفردی (استراتژیکی) در قریه خمین برخوردار بوده است.

بازدید از این بیت رایگان بوده و دارای امکانات بهداشتی و فراغت در 2حیاط ساخته شده است.

نگارخانه

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: خانه سید روح ا... خمینی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
چند نکته درباره ی سفر با هواپیما
چهار شنبه 2 مهر 1393 ساعت 20:15 | بازدید : 827 | نوشته ‌شده به دست ...amir MD | ( نظرات )

۲) اگر مبتلا به بیماری قند هستید، وسیله آزمایش قندخون و باتری اضافی به همراه خود ببرید. نان خشک یا بیسکوییت بدون شکر، بادام زمینی و آبمیوه را فراموش نکنید.

۳) اگر باید ساک تان را به قسمت تحویل بار بدهید، حتما نیمی از این مواد را در کیف دستی یا کوله پشتی به همراه داشته باشید.

۴) اگر قرار است نوزادی را با خود به سفر ببرید، حتما پیش از سفر با هواپیما، با پزشک نوزاد خود صحبت کنید، چون تغییر فشار هوا ممکن است برای او ضرر داشته باشد.

۵) اگر با نوزادتان سفر می کنید، بهتر است در ردیف صندلی های مجاور درب های خروج اضطراری بنشینید. صندلی های مجاور دیوار حایل درون هواپیما بهتر است.

 



:: موضوعات مرتبط: هواپیما , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
قل سیروا فی الارض
چهار شنبه 2 مهر 1393 ساعت 20:13 | بازدید : 739 | نوشته ‌شده به دست ...amir MD | ( نظرات )

قرآن ف با نقل فصل ها و فرازهايي از داستان گذشتگان، روايتي تصويري و هنري از انديشه و فرهنگ آنان را به نمايش مي گذارد و حس کنجکاوي آدمي را براي رديابي و شناسايي مکان ها و سرزمين هاي وقوع اين داستان ها برمي انگيزاند و همين به نوبه ي خود گونه اي گردش گري و جهان گردي را مي طلبد که قرآن در ضمن بيان قصه ها و داستان هاي گذشتگان مردمان را به آن سو فرا مي خواند:

« نحن نقص عليک أحسن القصص بما أوحينا إليک هذا القرآن و إن کنت من قبله لمن الغافلين »؛

ما نيکوترين سرگذشت را با اين قرآن که به تو وحي کرديم، بر تو حکايت کنيم و تو پيش ازآن از بي خبران بودي.

توجه به واژه ي « قصص » دربحث مورد نظر مي تواند راه گشا و درس آموز باشد:

کلمه ي « قصص » در قرآن بر وزن « عسس » آمده نه « فرق جمع فرقه ». واژه ياد شده صورت جمع ندارد و در اصل به معناي « پي گيري » و « رديابي » است...قصص به معناي رمان و يا حوادث خيالي نيست، بلکه به معني سرگذشت و ماجراي واقعي است.

بنابراين، بهره وري از قصص قرآني آن گاه به شايستگي انجام مي گيرد که انسان ها در راستاي پي گيري و رديابي رخدادها قرار گيرند. و با گردش ونگرش در ظرف و بستر داستانها از آن پند و عبرت آموزند و تنها به شنيدن و مطالعه بسنده نکنند.

امام علي عليه السلام مي فرمايد:

لن يصدق الخبر حتي يتحقق العيان

گزارش آن گاه مورد تصديق و تأييد است که عيني و خارجي باشد.

در اين جا به ارائه ي سيمانگاري قرآن درباره ي شماري از شخصيت هاي الهي که زندگي آنان همراه با سفرها و مهاجرت هاي گوناگون بوده است، مي پردازيم:

ابراهيم مهاجر

تاريخ نويسان، براي حضرت ابراهيم سه هجرت و مسافرت نقل کرده اند: براي حضرت ابراهيم سه هجرت و مسافرت نقل کرده اند:

1. از زادگاهش بابل به سوي شام؛

2. از شام به مصر؛

3. برگشت از مصر به شام.

البته اينها افزون از سفرهاي پي در پي آن حضرت از فلسطين به مکه در جريان بردن هاجر و اسماعيل است.

قرآن در آيه هاي زير به سفرها و هجرت هاي ابراهيم اشارت مي کند:

« فآمن له لوط و قال إني مهاجر إلي ربي إنه هو العزيز الحکيم »

لوط به او ايمان آورد و گفت: من به سوي پروردگارم مهاجرت مي کنم؛ زيرا او پيروزمند و حکيم است.

« و نجيناه و لوطا إلي الأرض التي بارکنا فيها للعالمين »

او و لوط را رهانيديم و به سرزميني که آن را برکت جهانيان قرار داده ايم، برديم.

سفرهاي فرزندان يعقوب عليه السلام.

يکي از قصه ها و داستان هاي درس آموز و پرنکته ي قرآن، داستان حضرت يوسف عليه السلام است که خداوند آن را « احسن القصص » ناميده و به گونه گسترده و ريز به پي گيري اين قصه پرداخته است:

اين قصه ذکر پيغامبران و ذکر فرشتگان و پريان و آدميان و چهار پايان و مرغان و سير پادشاهان و آداب بندگان و احوال زندانيان و فضل عالمان و نقص جاهلان و مکر و حيلت زنان و شيفتگي عاشقان و عفت جوان مردان و ناله محنت زدگان و تلون احوال دوستان، و عدوات و شماتت خويشان در فرقت و وصلت و عز و ذل و غنا و فقر و اندوه و شادي و تهمت و بيزاري و اميري و اسيري، اين همه نکته ها در اين قصه بجامانده و در اين قصه علم سر و علم فقه و علم تعبيرخواب و علم فراست و علم معاشرت و سياست و تدبير معيشت، در مي آيد و... .

در مجموع به سه سفر درآيات قرآن براي فرزندان يعقوب اشاره شده است:

1. نخستين سفر از کنعان به مصر به اتفاق همه ي فرزندان به جز بنيامين. ( ده نفر)؛

2. دومين سفر به اتفاق و همراهي برادر يازدهمي به نام بنيامين؛

3. و سومين سفر،فرزندان يعقوب به همراهي پدر براي ديدن يوسف و پايان قصه پرغصه.

قرآن، با اشاره به نکته هاي ريز اين رفت و آمدها و سفرها، مسائل و مباحث تربيتي، اخلاقي و عاطفي و انساني ظريفي را نيز در لابه لاي آن گنجانده است.

يکي از پيام هاي اين سير و سفرهاي فرزندان يعقوب عليه السلام آن است که:

در شرايط ناسالم اقتصادي و در تنگناهاي معيشتي، نبايد به بهانه اين که در اين جا چشم به جهان گشوده ام، ماندگار شد وتن به ذلت و حقارت داد. بلکه بايد رنج و سفر و مسافرت را بر خود هموار ساخت و با برنامه ريزي و حفظ شئون و ارزش هاي انساني و ديني با ساير شهرها و کشورها ارتباط و پيوند برقرار کرد و اين مهم، شدني نيست، مگر با رفت و آمد و سير و سفر و شناسايي امکانات کشورهاي مورد نظر.

موسي و خضر ( دو گردش گر ناهمگون )

موسي در مصر به دنيا آمد و در آن جا مدتي بزيست. در وي، از همان دوران نوجواني و جواني روحيه ستم ستيزي و مدد رساني به ستم ديدگان ديده مي شد. بر اثر درگيري که بين دو نفر سبطي و قبطي به وجود آمد و و موسي به کمک سبطي شتافت و مرد قطبي را نقش بر زمين ساخت و روز ديگر نيز شبيه همين ماجرا تکرار شد.

فرعونيان فهميدند موسايي که به دنبال آن مي گشتند هموست؛ از اين روي به جست و جو پرداختند تا دستگيرش کنند و موسي پس از آگاه شدن از اين امر ترسان و نگران از شهر بيرون رفت:

« فخرج منها خائفا يترقب قال رب نجني من القوم الظالمين »

ترسان و نگران از شهر بيرون شد. گفت: اي پروردگار من! مرا از ستم کاران رهايي بخش.

اين نخستين سفر موسي بود که پيش از نبوت از مصر به سوي مدائن انجام گرفت.

دومين سفر وي از ازدواج با دختر شعيب از مدائن به سوي مصر بود که در طي همين سفر به مقام پيامبري رسيد و خداوند برادرش هارون را به کمک موسي فرستاد و تا همراه و هم گام با يکديگر مردم را از ستم فرعوني برهانند و آنان را به عبوديت حق رهنمون گردند.

سومين سفر موسي همراه با بني اسرائيل به سوي بيت المقدس بود که به قدرت خداوند، دريا شکافته شد و مو سي و همراهيان از آن گذشتند فرعونيان در کام امواج دريا فرو رفتند و اين خود آيت ونشانه اي شد براي عبرت و پندگيري آيندگان.

چهارمين سفر سرنوشت ساز موسي، که به گردش گري و جهان گردي شباهت کامل دارد، آن بود که موسي براي ديدار و ملاقات با بنده ي شايسته خداوند، حضرت خضر عليه السلام به سوي « مجمع البحرين » حرکت کرد. وسايل سفر را فراهم ساخت و همراه يوشع بن نون، که خدمت گزار او بود، به سوي اين سرزمين به راه افتادند. هنگامي که پس از چندي راه پيمايي، به نقطه ي موعود رسيدند.، موسي مردي را ديد که آثار نبوت در چهره اش پيدا و سيمايش از سماحت و و تقوا حکايت مي کرد. پس از صلح وسلام و آشنايي با خضر، موسي آمادگي خود را جهت فراگيري علم و دانش از خضر اعلام کرد و خضر نيز با شرايطي آن را پذيرفت و سفر اين دو پيامبر، که نوعي جهان گردي نيز به شما مي رفت، آغاز شد . در لابه لاي اين سفر و گردش، نکته هاي فراواني است که اين نوشتار را گنجايش آنها نيست. آن چه به عنوان ره توشه ي اين سفر و گردش گري، مي توان آموخت آن است.که براي ايجاد تبادل فرهنگي و آموختن و علم و تجربه، بايد عزم را جزم کرد و رنج و سختي آن را نيز به جان خريد؛ زيرا « نابرده رنج گنج ميسر نمي شود.»

ذوالقرنين ( يا الگوي جهان گردان )

قرآن در آيات شانزده گانه ي سوره ي کهف از شخصي سخن مي گويد که سفرهاي گوناگون به اطراف و اکناف و جهان داشته و با جهان پيمايي به سوي شرق و غرب شتافته و آثاري از خود به يادگار گذاشته است. در اين که اين جهانگرد، با کدامين مرد معروف تاريخ برابر مي شود. ميان مفسران و مورخان گفت وگو بسيار است.

1. مراد از ذوالقرنين اسکندر مقدوني است.

2. يکي از پادشاهان يمن به نام « تبع » بوده است.

3. بزرگ ترين امپراتور چين است. که در تاريخ آمده است.

4. کورش پادشاه هخامنشي است.

و نيز در اين که پيامبر بوده يا پادشاه و يا فردي شايسته و صالح و نيز چرا به او « ذوالقرنين » گفته اند، سخن بسيار است که به بيان يک روايت از امام علي عليه السلام در اين باره بسنده مي کنيم:

قام ابن الکواء إلي علي عليه السلام و هو علي المنبر فقال يا أميرالمؤمنين أخبرني عن ذي القرنين نبياً کان أم ملکا؟ و أخبرني عن قرنه من ذهب أو من فضه؟ فقال له: لم يکن نبياً و لا ملکاً، و لم يکن قرناه من ذهب و لافضه، و لکنه عبداً أحب الله فأحبه الله، و نصح لله و ونصحه الله، و إنما سمي ذالقرنين، لأنه دعا قومه إلي الله عزوجل، فضربوه علي قرنه فخاب عنهم حيناً، ثم عاد إليهم، فضرب علي قرنه الآخر و فيکم مثله

ابن کواء ازامام علي عليه السلام که بر فراز منبر نشسته بود پرسيد: اي اميرمؤمنان به من گزارش ده که ذوالقرنين پيامبر بود يا پادشاه؟ و شاخ او از طلا بود يا نقره؟

امام علي عليه السلام فرمود: نه پيامبر بود ونه پادشاه و شاخ هاي او هم از طلا و نقره نبود. او بنده اي از بندگان خدا بود که محبت خداي در دل داشت و خدا هم او را دوست مي داشت. خالصانه در راه خدا گام برداشت. خداوند هم به او اخلاص و پاکي داد. علت ناميدن اوبه ذوالقرنين، آن بود که قوم خويش به سوي خدا فراخواند، بر سر او ضربت زدند از ميان آنان مدتي پنهان شد. دوباره پس از مدتي برگشت باز هم بر او ضربه زدند و در ميان شما مردم هم چنين فردي وجود دارد [ اشاره به خود ايشان]

به هر حال، آن چه درباره ي اين شخصيت مي توان گفت، چند نکته است:

1. از آيات قرآني بر مي آيد که ذوالقرنين جهان گردي صاحب هنر و دين دار و هدف دار بوده و با عنايت و مدد خداوندي از وسيله ي سريع السير و شتابنده اي نيز برخوردار بوده است. که دشت و هامون و کوه و کوير را درمي نورديده و با اين وسيله ي زمين پيما، به شرق و غرب جهان آن روز گام نهاده است و زندگي پر تحرک و پرکاري داشته که گردش گري و سير سفر جزء اساسي و بنيادي آن را تشکيل مي داده است.

2. وي با استفاده از ابزار مهندسي مدرن و پيش رفته ي زمان خودش، دست به ابتکارهاي جالب و سازنده اي زده است که ساخت سد آهنين همراه با مس گداخته و با شيوه ي مهندسي دقيق از آن جمله است.

3. سرداري بزرگ و بزرگوار بوده که در ايجاد سد بزرگ و سرنوشت ساز در منطقه کوهستاني، هيچ گونه امکانات مالي و ابزاري ازمردم نگرفته و فقط از بازوان پرتوان مردم آن مرز و بوم و سود جسته است.

از ويژگي هاي سد سازي او، استحکام و استواري و کيفيت ساخت آن بوده است که راه نفوذ مفسدان منطقه به نام « يأجوج و مأجوج » را بسته و جلو جنايت ها و غارتگري هاي آنان را به طورکلي گرفته است.

5. از مجموع آيات مي توان فهميد که او سه سفر به سه سو داشته و درهرکدام پديده اي نظر اورا جلب کرده است:

الف ) در سفر به غرب، منظره ي غروب خورشيد در ميان دريا او را به ياد کارگاه ذوب فلزات و انداخته و همين نکته مي رساند و که ازاو هنرمندان و مهندسان زمان خويش بوده است.

اين منظره در هنگام غروب خورشيد که تابش چند ساعته ي افق، دريا را کاملاً از بخار آب انباشته مي کند و شعاع خورشيد در فضاي آب گونه بخار به رنگ هاي مشعشع جلوه مي کند. بسيار دل ربا و فريبنده است. که ذوالقرنين را نيز به سوي خود کشانده است.

ب ) ذوالقرنين سفر خود را به غرب پايان داد، سپس عزم شرق کرد و در اين مسير راه پيمود تا به خاستگاه خورشيد رسيد. در اين بخش از سفر به مردمي برخورد کرد که در سطحي پايين از لحاظ فرهنگي مي زيستند، با پوشش اندکي که بدن آنها را در برابر آفتاب نمي پوشانيد زندگي مي کردند، خانه و مسکن نداشتند و از امکانات نخستين زندگي محروم بودند و به اين منوال زندگي مي گذارندند.

ج ) سومين مرحله ي سفر و جهان گردي ذوالقرنين را قرآن اين گونه ترسيم مي کند:

« ثم أتبع سببا * حتي إذا بلغ بين السدين وجد من دونهما قوماً لايکادون يفقهون قولاً * قالوا يا ذالقرنين إن يأجوج و مأجوج مفسدون في الأرض فهل نجعل لک خرجا علي أن تجعل بيننا و بينهم سداً... »

باز هم راه را پي گرفت تا به ميان دو کوه رسيد، در پس آن دو کوه مردمي را ديد که گويي هيچ سخني را نمي فهمند. گفتند: اي ذوالقرنين ! يأجوج و مأجوج در زمين فساد مي کنند، مي خواهي خراجي برخود مقرر کنيم تا تو ميان ما و آنها سدي برآوري؟...

بدين سان در مي يابيم که ذوالقرنين از شخصيت هايي بوده که با عقل و درايت و مديريت شايسته و بهره گيري از امکانات مادي و معنوي، بهترين و پيش رفته ترين استفاده را کرده و با سير و سياحت و گردش گري و جهان گردي گامهاي سودمند و سازنده اي در رفع محروميتها و دفع جنايت ها و تباهي هاي جامعه خويش برداشته است.

پيام زندگي او به روايت قرآن مجيد آن است که با تکيه بر قدرت لايزال پروردگاري و استفاده ي بهينه از نيروهاي مردمي مي توان در برابر بزرگ ترين باندهاي تباهي و فساد آفرين ايستاد و با اقدام هاي نور و مبتکرانه جلو نفوذ و سلطه آنان را گرفت و و تاخت و تاز آنان را محدود و مهار ساخت.

نيز از اين داستان مي توان آموخت که در سير و سفر و گردش و جهان ديدن، با صحنه ها و و نيازهايي رو به رو مي شود که او را وادار به تصميم گيري و برنامه ريزي و طراحي مي کند و چه بسا در اين گونه سير و سفرها به ره آوردهاي ابتکاري و دستاوردهاي دست اول و نوپيدا نيز بتوان دست يافت که با سال ها مطالعه و آموزش ذهني و علمي برابري کند.

نکته ي پاياني

از جريان ذوالقرنين در قرآن به خوبي مي توان آموخت که گام نخست در زمينه ي گردش گري و جهان گردي برخورداري از امکانات و ابزار مناسب است: « إنا مکنا له في الأرض ».

درجهان امروز که جهان ارتباطات نام گرفته، صنعت توريسم جايگاه ويژه خود را داراست. بهره برداري صحيح و سالم از اين صنعت در کشور اسلامي ايران بايد با الهام از قرآن و ارزش هاي اسلامي همراه باشد و نخستين شرط موفقيت آن اين است که زمينه هاي جذب توريست را فراهم آوريم و در چارچوب قوانين و آداب و رسوم ملي، اين صنعت مهم و سودآور را فعال و پويا سازيم.

تهيه امکانات رفت و آمد، اسکان، نقل و انتقال و استفاده ي بهينه از فرصت هاي به دست آمده، ايران اسلامي را در جهان امروز بهتر و بيشتر مطرح خواهد کرد و داوري هاي بوق هاي تبليغاتي جهان استکبار را به کلي دگرگون خواهد ساخت. سرمايه گذاري در اين صنعت و فراهم سازي اسباب و مقدمات مناسب با شأن و شکوه جمهوري اسلامي نياز زمان و نظام ماست و اين درسي است که از قرآن مي توان به خوبي آموخت:

« إنا مکنا له في الأرض و اتيناه من کل شيء سببا * فأتبع سببا »

منبع:تبیان



:: موضوعات مرتبط: قل سیروا فی الارض , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
شنبه 1 شهريور 1393 ساعت 1:51 | بازدید : 415 | نوشته ‌شده به دست ...amir MD | ( نظرات )
نکاتی درباره ی خوراکی های سفر
 تاریخ : شنبه 31 مرداد 1393
 
نظر بدهید

 

نکات زیر را رعایت کنید‌:
۱) از خرید‌اری مواد‌ غذایی د‌ر کنار جاد‌ه پرهیز کنید‌، زیرا این مواد‌، معمولا مد‌ت زمان زیاد‌ی را د‌ر خارج از یخچال ماند‌ه‌اند‌، اغلب فله‌ای بود‌ه و از کیفیت آنها اطلاع کافی د‌ر د‌ست نیست. د‌ر همین راستا بد‌ نیست بد‌انید‌ که مواد‌ حاوی پروتئین، فساد‌ پذیری بالایی د‌ارند‌، بنابراین گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌‏مرغ را فقط از مراکز مجاز که زیر نظر سازمان د‌امپزشکی کشور هستند‌، تهیه کنید‌.
۲) د‌ر طول سفر، نوع غذایی که می‌خورید‌ هم از اهمیت ویژه‌ای برخورد‌ار است. با توجه به اینکه رطوبت زیاد‌، رشد‌ و تکثیر میکروب‌ها را بیشتر می‌کند‌، باید‌ سعی کنید‌ از غذاهای نیمه خشک با رطوبت کم استفاد‌ه کنید‌، د‌ر این میان، غذاهای کاملا د‌اغ و تازه، میوه‌های تازه پوست کند‌ه، انواع کنسروها، بستنی‌‏های پاستوریزه، غذاهای خشک و نان تازه جزو غذاهای سالم تلقی می‌‌‏شوند‌. اما سالاد‌‌ها به ویژه سالاد‌هایی که د‌ر آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای د‌ریایی د‌ر غذاخوری‌‏های بین راهی مناسب نیستند‌.
۳) بهترین میوه‌هایی که برای مسافرت می‌‌‏توان همراه د‌اشت، میوه‌هایی مانند‌ موز، سیب و پرتقال هستند‌ که برای مصرف باید‌ پوست آنها کند‌ه شود‌.) از خورد‌ن میان وعد‌ه‌های بین راهی مثل لواشک‌های محلی، فلافل، سمبوسه و پیراشکی به ‌د‌لیل نبود‌ نظارت بهد‌اشتی خود‌د‌اری کنید‌.
۵) با توجه به‌ مد‌ت تعطیلات و احتمالاً تعجیل د‌ر ساعت حرکت، ممکن است د‌ر تهیه غذا کوتاهی شود‌، اما هر چقد‌ر هم عجله د‌اشتید‌، سعی کنید‌ غذا را به شکل کامل بپزید‌، زیرا اگر غذا، به ویژه گوشت‌ها به طور کامل پخته نشوند‌، آلود‌گی و فساد‌ د‌ر آنها افزایش می‌‌یابد‌. د‌ر مورد‌ کباب‌ها هم این تفکر عامه اشتباه است که می‌گویند‌ چون گوشت روی شعله مستقیم قرار گرفته، بنابراین قسمت د‌رونی آن پخته است، چرا که بارها د‌ید‌ه شد‌ه که قسمت رویی (سطح) کباب به حالت سوخته د‌رآمد‌ه، اما د‌رون آن همچنان نپخته ماند‌ه است. همچنین از خورد‌ن تخم مرغ نیم پز (عسلی) نیز به ‌طور جد‌ی بپرهیزید‌.
۶) زمانی که د‌ر بیرون از منزل کباب می‌‌پزید‌، از ظروف تمیز برای کباب‌های پخته استفاد‌ه کنید‌ و هیچ وقت از ظروفی که د‌ر آنها گوشت خام قرار د‌اشته و هنوز شسته نشد‌ه است، برای قرار د‌اد‌ن کباب‌های پخته استفاد‌ه نکنید‌.) د‌ر سفر به مناطق محلی و روستاها، از خورد‌ن شیر تازه د‌وشید‌ه شد‌ه از د‌ام، یا بستنی و پنیر محلی و کلا محصولات لبنی تازه خود‌د‌اری کنید‌ و فکر نکنید‌ که چون غذاهای روستایی، طبیعی اند‌، پس سالم هم هستند‌، زیرا ممکن است شما را د‌ر معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر تب مالت قرار د‌هند‌.
۸) هنگام استفاد‌ه از غذاهای محلی یا برای یافتن رستوران‌های معتبر د‌ر شهرستان‌ها، ازافراد‌ بومی راهنمایی بخواهید‌، زیرا استفاد‌ه ازغذاهای محلی، نیاز به شناخت کیفیت آن د‌ارد‌. به ‌عنوان مثال، اگر به استان‌های شمالی کشور سفر می‌‌کنید‌، هنگام خورد‌ن ماهی و... از افراد‌ بومی راهنمایی بخواهید‌.
۹) چنانچه به مناطق کوهستانی مسافرت می‌کنید‌، از خورد‌ن قارچ به ‌طور جد‌ی خود‌د‌اری کنید‌.) د‌ر طول سفر آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرد‌ه یا از آب‌های معد‌نی استفاد‌ه کنید‌ و اگر د‌ر کنار جوی آبی توقف کرد‌ه‌اید‌ تا غذا را د‌ر آن جا میل کنید‌، به هیچ وجه به فکر استفاد‌ه از آب جوی نیفتید‌. مصرف آب‌‏ رود‌خانه ها، چشمه‌ها و د‌ریاچه‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌‌شود‌. د‌ر موارد‌ی هم که به سلامت آب مشکوک هستید‌ یا می‌خواهید‌ برای کود‌کان غذا تهیه کنید‌، جوشاند‌ن آب به ‌مد‌ت ۵ د‌قیقه یا استفاد‌ه از قرص‌‏های هالوژن(ماد‌ه ضد‌ عفونی کنند‌ه آب) طبق د‌ستورالعمل آن، به سالم سازی آب کمک می‌کند‌.
۱۱) یخ را از مراکز مطمئن تهیه کرد‌ه و از مصرف یخ‌‏هایی که د‌ر شرایط غیر بهد‌اشتی و روی زمین نگهد‌اری یا خرد‌ می‌شوند‌، خود‌د‌اری کنید‌.
۱۲) د‌ر سفر ممکن است برای بازد‌ید‌ چرخ‌های ماشین به آنها د‌ست بزنید‌ یا اگر از وسایل نقلیه عمومی مانند‌ اتوبوس یا قطار استفاد‌ه می‌کنید‌ به صند‌لی‌ها، پنجره و... د‌ست بزنید‌، فراموش نکنید‌ که قبل از خورد‌ن غذا، د‌ست‌های خود‌ را بشویید‌. به ‌طور کلی پس از استفاد‌ه از سرویس‌های بهد‌اشتی، برد‌اشتن گوشت‌خام، سیگار کشید‌ن، د‌ست زد‌ن به حیوانات و د‌ست زد‌ن به زباله یا چمن حتما د‌ست‌های خود‌ را بشویید‌.) رستوران‌های غیراستاند‌ارد‌ زیاد‌ی وجود‌ د‌ارد‌ که متأسفانه سطح بهد‌اشت د‌ر آنها ابتد‌ایی است. چنانچه مجبور به خورد‌ن غذا د‌ر رستوران‌های بین راهی شد‌ید‌، د‌ر صورت امکان از رستوران‌های معتبر استفاد‌ه کنید‌. برای ارزیابی سطح بهد‌اشت د‌ر این گونه واحد‌ها باید‌ به وضعیت د‌ستشویی‌ها، لباس کارگران ،نظافت میزها، حضور مگس و سایر حشرات، وسایل صرف غذا مانند‌ چنگال، قاشق، لیوان، پارچ آب و غیره توجه کنید‌. همچنین د‌ر این واحد‌ها برای تشخیص سالم بود‌ن غذا، باید‌ از حواس خود‌ استفاد‌ه کنید‌، مانند‌ استفاد‌ه از حس بینایی برای تشخیص رنگ و کیفیت غذا، حس بویایی برای بوی غذا و حس چشایی برای طعم غذا!
۱۴) تا حد‌ امکان از خورد‌ن انواع خورش‌، کباب کوبید‌ه، سالاد‌ الویه و همبرگر خود‌د‌اری کنید‌، زیرا خورش‌ از جمله غذاهایی است که می‌‌توان آن را چند‌ین بار گرم کرد‌ و ماند‌گی آن به سختی قابل تشخیص است. از مصرف کباب کوبید‌ه و همبرگر به‌ د‌لیل عد‌م ‌اطلاع از کیفیت گوشت و ماند‌گی چند‌ روزه گوشت چرخ شد‌ه و به کار برد‌ن مواد‌ی مانند‌ خرد‌ه نان، اد‌ویه جات و ... د‌ر تهیه آنها، باید‌ خود‌د‌اری کنید‌. از مصرف سالاد‌ الویه به‌ د‌لیل خام بود‌ن مواد‌ اولیه موجود‌ د‌ر سس مایونز مانند‌ تخم مرغ و...، همچنین عد‌م‌ نظارت بر چگونگی تهیه الویه (زیرا به‌ صورت د‌ستی تهیه می‌‌شود‌) د‌ر رستوران‌های غیر معتبر بین راهی به‌ طور جد‌ی خود‌د‌اری کنید‌.
۱۵) مهم ترین نکته برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، پختن غذا و خورد‌ن آن د‌ر همان روز است. طی سفر برای حمل مواد‌ غذایی فاسد‌ شد‌نی از یخ د‌ان مناسب استفاد‌ه کنید‌.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
جمعه 31 مرداد 1393 ساعت 20:39 | بازدید : 422 | نوشته ‌شده به دست ...amir MD | ( نظرات )
نکات مهم درباره ی رانندگی و محافظت از خودرو در ایام سفر5(سمند)
تاریخ : جمعه 31 مرداد 1393
 
نظر بدهید

            

شاید سمند یک انقلاب در صنعت خودرو سازی ایران محسوب شود. دنیای مونتاژ خودرو در ایران که ما را بیشتر مبتکر در دوباره سازی خودرو یعنی facelife یا redesign نموده است کمی بیشتر از زمان معمول به طول انجامید. که شاید این نقطه عطفی در صنعت خودروسازی کشور باشد. به هرحال تولید و عرضه این محصول کمی توانست تشنگی بازار به خودروهای جدید را برطرف کند، بی شک رشد تکنولوژی و افزایش جمعیت جوان و همچنین ایجاد انتظارات متقاضیان به خودروهای لوکس و مدرن به خصوص در بازار جزیره ای ایران مجالی برای بی تفاوتی خودرو ساز به تولید خودروهای جدید نخواهد داد.
همانطور که می دانید سمند این خودروی ملی بر اساس پلتفورم پژو ۴۰۵ ساخته شده‌است، این طرح توسط ایران خودرو خریداری شد و تغییراتی در آن صورت گرفت تا سمند شکل گیرد.
طراحی بدنه و شاسی سمند در شرکت طراح انگلیسی به نام فرست اتوموتیو صورت گرفت و طراحی موتور آن توسط شرکتهای فرانسوی پژو انجام پذیرفت.
قالب‌های اصلی بدنه خودرو به کمک شرکت میازو ژاپن تولید شد. فیکسچرها و تجهیزات خط تولید این خودرو توسط شرکت کره‌ای تامین شد و در نهایت مالکیت این اسب زرد از آن ایران خودرو شد.
طراحی این خودرو بر اساس استانداردهای روز دنیا صورت گرفت. شکل آیرو دینامیک این خودرو شبیه به خودروهای اروپایی است. فضای داخلی این خودرو راحت بوده و آرگونومی لازم با مردم ما را دارد به طور مثال بزرگی فضای داخلی خودرو متناسب با سلیقه، ابعاد فیزیکی و تعداد افراد خانواده های ایرانی است.
آیرودینامیک سمند به عنوان یک خودروی سدان مناسب با جاده است و حرکت محکم و ایمنی را دارد. انحنای بنده سمند از مزیت های اوست. انحنای بنده موجب افزایش مقاومت در تصادفات و کنترل نیروی مقاوم هوا در خودرو می شود به عبارتی انحنای بدنه، ایجاد نک یا تاخوردگی در بدنه موجب افزایش مقاوت ورق بدنه می شود برای مثال می توانید یک ورق کاغذ را بردارید و حرکت دهید. می بینید بسیار شل و ناپایدار است حال وقتی به کاغذ انحنا می دهید یا برگه را تا می کنید کاغذ مقاومت بیشبری پیدا میکند این حالت در خودرو باعث افزایش تحمل و جذب ضربه می شود البته این به تنهایی در یک خودرو کافی نیست.
اصولا این تقویت سازی باعث کاهش ضخامت ورقه مورد استفاده و سبک سازی خودرو است که در سمند آنچنان نسبت به خودروهای هم حجم خود کاهش وزنی دیده نمی شود.
اما از معایب سمند دید ضعیف راننده به اطراف است سپرهای سمند به خصوص تاکسیهای سمند که بیشتر در خیابانهای شلوغ در رفت و آمد هستند زدگی و خوردگی بسیاری دارند که این ناشی از دید ضعیف راننده در این خودرو است. البته به گذشت زمان به خودرو و این کاهش دید عادت خواهید کرد، گاهی انحنای بدنه خود موجب تشخیص و کنترل غلط خودرو نیز می شود به طور مثال راننده شیشه درهای ماشین را مرز خودرو در عرض تلقی می کند در صورتی که درب از شیشه تا رکاب چند سانتیمتر برامدگی دارد که در گذرهای تنگ و تاریک شهری همچون تهران بدنه بی فیض از ضربه و سایش نخواهد بود و اکثر صافکارها نیز نمی توانند این انحنا را به درستی در بیاورند و این زخمها اکثرا روی بدنه دیده می شود. همچنین دید راننده به عقب به علت کوچکی سطح مقطع شیشه عقب و بلندی ارتفاع ثقل خودرو کم است، اشراف راننده به اطراف در آینه های کوچک سمند و در جلو در وضعیت قراگیری ستونها بسیار ضعف به نظر می رسد.
خیلی از کارشناسان بزرگی ستون سمند را دلیل دید بد راننده به اطراف بخصوص در پیچها تلقی کرده اند. اما اگر خوب دقت کنید خواهید دید محل قرارگیری ستون سمند با دیگر خودروها متفاوت است. به طور مثال اگر در محصولات پژو بنشینید خواهید دید ستون جلو و سقف به سر راننده نزدیکتر و شیب بیشتری به عقب دارد که در سمند این فاصله بیشتر و ستون جلوتر قرار گرفته است و در حوزه دید راننده قرار گرفته است.
از دید بیرون نیز سمند بلندتر و چاق تر دیده می شود که با کم کردن ارتفاع خودرو چهره ای دیگری پیدا می کند که جذاب و اسپورت به نظر میرسد.
آنچه در تصادفات این خودرو از نگاه ایران خودرو دیده می شود ضربه وارد شده از جلو از طریق دو مسیر اصلی خنثی شونده است به طوریکه حدود ۶۰ درصد از کل ضربه بوسیله مجموعه ریل جانی منتقل می شود و توسط قطعات و مجموعه های که در مقابل ضربه له شده و تغییر شکل می دهند انرژی جنبشی مستهلک می شود، باقی نیرو به رکاب و سینی زیر اتاق وارد می شود، در تصادفات جانبی هم با تقویت ستون ها و بکارگیری لوله در درب ها مقاوت در تصادفات را افزایش داده است.
سمند از سوی شرکت انگلیسی مایرا استاندارهای ایمنی را کسب کرده است اما با استاندارد های ایمنی روز دنیا فاصله بسیاری دارد.
قیاس سمند با پژو ۴۰۵ که یک خودروی ۳۰ ساله است منصفانه نیست و برای سمند یک کاری تنبیهی است ولی شاید چون این محصول از مشتقات ۴۰۵ است و خودرویی در این سطح نداریم راه ریگری نباشد. رقابت در ایمنی میان سمند و ۴۰۵ رقابتی نزدیک است اما مهندسین طراح داخلی معتقد به ایمن تر بودن سمند بوده، تجربه رانندگی با سمند در قیاس با ۴۰۵ نیز ایمنی بیشتر خودرو سمند را نشان می دهد. بیشتر دوستان سعی بر انتقاد از محصولات داخلی را دارند که این منصفانه نیست.
وزن تقریبی این خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی ۱۲۲۰ Kg با حداکثر وزن قابل حمل ۱۷۴۳ Kg و حداکثر وزن مجاز با سرنشین ۱۶۱۰ Kg است.

موتور خودروی سمند:
موتور سمند XU7JPL3 چهار سیلندر خطی با حجم موتور ۱۷۶۱ cc در کلاس ۱۸۰۰ بوده که بطور مایل و عرضی در جلوی خودرو نصب شده است. این موتور ۸ سوپاپ دارد و نسبت تراکم آن ۱ به ۹.۳ است، قدرتی معادل ۱۰۰bhp در ۶۰۰۰ rpm با گشتاور ۱۵۳Nm در ۳۰۰۰ rpm تولید می کند. نوع سوخت بنزین بدون سرب اکتان ۹۵ با سیستم انژکتوری پاشش چند نقطه ای و کنترل الکترونیکی(MPFI) است. سیستم جرقه زنی آن دوبل با استاندارد حد آلایندگی Euro II است. ظرفیت باک سوخت ۷۰ لیتر، فشار پمپ بنزین سیستم سوخت رسانی ۸ بار با فشار ۳ بار در ریل سوخت انژکتور و فیلر دهانه شمع ۰.۸ میلیمتر است.
حداکثر سرعت این خودرو ۱۸۵ Km/h بوده و شتاب صفر تا ۱۰۰آن ۱۱.۹ s است. میانگین مصرف داخل و خارج شهر بر اساس استاندارد ECER101 8.5 Lit/100 Km است.
هر سیلندر این موتور دارای ۲ سوپاپ است که توسط میل بادامک روی سر سیلندر، باز و بسته می شوند. بلوک سیلندر از جنس آلومینیوم سبک بوده که چهار پستون آلومینیومی را در سیلندر هدایت می کند، شاتون ها به زیر پیستون سر تخت متصل شده تا میلنگ را به حرکت دربیاورد. حرکت میل بادامک نیز توسط تسمه تایم از میل لنگ گرفته شده تا سوپاپ ها در زمان مناسب باز شوند.
بوش های سیلندر این موتور از جنس چدن ریخته گری از نوع بوش تر بوده که قابل تعویض است. این بوش ها از قسمت بالای بلوکه سیلندر تعویض می شوند. در زیر بوش ها برای جلوگیری از ورود مایع خنک کننده به کارتل روغن، از اورینگ های مخصوصی استفاده می شود.
تجهیزات جانبی این موتور مانند کولر، دینام و پمپ هیدرولیک فرمان توسط یک تسمه شیاردار حرکت می کنند. کشش این تسمه توسط یک تسمه سفت کن اتوماتیک ثابت نگه داشته می شود.

سیستم روغن کاری:
روغن کاری توسط پمپ انجام می شود که توسط یک زنجیر و چرخ دنده در انتهای سمت راست میل لنگ حرکت می کند، روغن را از میان یک صافی که در کارتل قرار دارد مکیده، آن را از طریق یک فیلتر خارجی به داخل مجرای بلوکه سیلندر با فشار وارد می کند. از آنجا روغن به یاتاقان های اصلی میل لنگ و میل بادامک فرستاده می شود. یاتاقان های ثابت روغن را از طریق سوراخهای درون میل لنگ دریافت می کنند و در نهایت روغن تحت فشار به یاتاقان های میل بادامک نیز وارد می کنند. بادامکها و سوپاپ ها به مانند تمام قطعات دیگر موتور با پاشیدن روغن روغن کاری می شوند.
حجم روغن مصرفی این موتور با فیلتر ۵لیتر است. روغن این موتور از نوع روغن سینتیک با غلظت ۵۰۱۰W و کیفیت SJ یا SL است که بهتر است از همان روغن پیشنهادی کارخانه استفاده شود. عبارت SL یا SJ نشان دهنده رتبه API روغن و سطح کیفیت مواد افزوده شده به آن است که در کتاب دوم صحبت شد در اینجا SL بهتر از SJ است.
زمان مناسب برای تعویض روغن وابسته به کیلومتر کارکردی خودرو است و باید روغن در زمان پیشنهادی تعویض شود، البته کیلومتر خودرو نشان دهنده مسیر سپری شده است و باید دانست روغن موتور در خودروهای شهری به دلیل وجود ترافیک و پرفشار بودن موتور زودتر خاصیت خود را از دست داده در صورتی که کیلومتر ثبت شده برابر زمانی است که خودرو بدون ترافیک حرکت میکند.
هنگام چک کردن روغن خودرو توسط گیج، موتور باید خاموش باشد و خودرودر سطح صافی قرار بگیرد، سپس گیج را پاک کنید و در قلاف خود قرار دهید. باید سطح روغن تاخط بالایی بوده و اگر روغن کم شده باشد نمی بایست از خط پایین کمتر باشد.
روغن به مرور زمان از رنگ شفاف کهربایی یا سبز خود به حالت تیره و سیاه درآمده و نه تنها سیاه شدن رنگ دلیل بد بودن آن نیست بلکه نشان دهنده کارکرد درست روغن است. روغن هیچگاه سفید یا شیری رنگ نشود زیرا علامت قاطی کردن آب با روغن است. به یاد داشته باشید خروج دود آبی از اگزوز نشانه روغن سوزی است.
کارکرد مثبت و طولانی، کاهش سایش قطعات، نقطه جوش بالا، جلوگیری از اکسیداسیون موتوری و عدم آلودگی محیط زیست از مزایای یک روغن مناسب است.
سیستم خنک کاری سمند:
سیستم خنک کاری این خودرو با گردش آب توسط واتر پمپ در بلوکه و سرسیلندر صورت گرفته که با ورود مایع خنک کننده به رادیاتور آلومنیومی و خنک شدن دوباره آن توسط فن ها مدار تکمیل می شود. در این موتور واتر پمپ نیروی چرخشی خود را از تسمه تایم میگیرد. دو فن برقی نیز در دمای ۹۲ درجه در دور کند و در دمای ۹۶ درجه با دور تند فعال می شوند حجم آب و مایع خنک کننده این موتور ۴/۷ لیتر است که نیمی از این حجم باید ضدیخ باشد. ضد یخ این موتور BS 6580 بوده که به طور چهارفصل مورد استفاد قرارمیگیرد که هرسال بازدید و درصورت نیاز تعویض می شود.
توجه کنید کم کردن آب در موتور امری عادی نیست و باید بررسی شود. معمولا آب کم کردن دلایل مختلفی دارد در این حالت درب رادیاتور بازدید کنید سعی کنید در طول رانندگی به آمپر آب توجه کنید بالا رفتن آمپر آب علتی دارد که باید برطرف شود. موتور سمند بنا به ارتفاع بیشتر نسبت به رادیاتور نیاز به هواگیری دارد. بنابراین هیچگاه هنگام گرم بودن موتور درب رادیاتور را باز نکنید.
هواگیری در این موتور توسط دو پیچ تخلیه که بر روی درپوش ترموستات و سرسیلندر قرار دارد صورت می گیرد. برای اینکار باید موتور سرد و روشن باشد سپس مخلوط آب و ضدیخ را در رادیاتور ریخته و دور موتور را تا ۱۵۰۰ بالاببرید و پیچهای هواگیری را به ترتیب از سرسیلندر باز کنید و ببندید. این کار را ادامه دهید تا مطمئن شوید آب بدون حباب از پیچها تخلیه می شود. سپس پیچهای هواگیری را ببندید البته بهتر است برای اینکار از شخص متخصصی کمک بگیرید تا دچار مشکل نشوید.
آمپر آب به ۵ قسمت تقسیم می شود که از حالت C یعنی سرد تا به حالت H یعنی گرم مشخص شده است. آب به کمک ترموستات که مانع خروج آن از موتور به رادیاتور شده زود گرم می شود و درجه آب به حالت وسط آمپر می رسد در این حالت ترموستات باز شده و آب خنک می شود و اگر آب گرم تر از حد نرمال شود فن رادیاتور روشن شده و رادیاتور و آب را خنک می کند.
در سیستم خنک کاری میزان دما توسط یک سنسور سنجیده شده و به قسمت ECU اطلاع داده می شود. سپس واحد پردازش با مقایسه این دما با مقدارهایی که در واحد حافظه خود از قبل توسط استانداردهای معرفی شده فعال شده و فرمانی را به پایه های مناسب مدار مجتمع ارسال می کند و رله مناسب توسط فرمان واحد پردازش فعال شده و با فعال شدنش رله و مدار فن شروع به کارمی کند به این بوسیله کنترل بیشتر و بهتری را در زمان خاموش و روشن بودن فن ها خواهیم داشت.

سیستم انتقال قدرت سمند:
سیستم انتقال قدرت این خودرو نیرو را از موتور تا به چرخهای جلو توسط کلاچ، گیربکس، دیفرانسیل و پولوس انتقال میدهد.
کلاچ این خودراز نوع مکانیکی تک صفحه ای خشک بوده و سیستم انتقال نیروی پدال کلاچ از نوع سیمی می باشد.
گیربکس یا همان جعبه دنده ای خودرو از نوع BE3/5N 5 سرعته می باشد که در دنده ۴و۵ اوردرایو است بیشترین گشتاوری که این گیربکس می تواند انتقال دهد ۱۸۰ نیوتن متر می باشد.
دیفرانسیل این خودرو سرخود بوده یعنی دیفرانسیل و گیربکس در یک پوسته قرار دارند. جنس پوسته ی گیربکس سمند از آلومینیوم با ظرفیت روغن واسکازین ۲لیتر با غلظت ۹۰ و کیفیت GL5 است.
نوع تایر در این خودرو ۱۸۵/۶۵R15 بوده و فشار باد تایر۳۰ تا ۳۲ PSI است که در خودروهای گاز سوز تا ۳۵ PSI خواهد بود که باید هنگام سرد بودن باد تایر را تنظیم کرد.
رینگ استاندارد از نوع فولادی J156 و در نوع انتخابی آلومینیومی J156.5 است.

سیستم کنترل حرکت:
مکانیزم فرمان در خودروی سمند از نوع دنده شانه ای و پینیون با سیستم هیدرولیکی بوده که قابلیت تغییر ارتفاع بر حسب قد راننده را دارد.
چرخش فلکه فرمان ۳ دور است یعنی فرمان از وسط ۱.۵ دور به سمت راست و ۱.۵ دور به سمت چپ می چرخد. قطر دایره چرخش خودرو ۱۱ متر است نوع روغن هیدرولیک فرمان AFT DextronII-D است.
سیستم ترمز این خودرو هیدرولیکی دومدار ضربدری مجهز به بوستر خلائی است که نیروی پای راننده را به هنگام ترمز گیری افزایش می دهد. بوستر ترمز به کمک موتور فعال می شود. بنابراین در مواقعی که موتور خاموش است بوستر فعال نیست و پدال ترمز سفت یا به اصطلاحی چوب است به یاد داشته باشید بکسل کردن در این حالت به صورت خودرو به خودرو بسیار خطرناک است زیرا ترمز درست عمل نمی کند.
مکانیزم لنت های ترمز در چرخ های عقب از نوع کفشکی و چرخ های جلو از نوع دیسکی است. البته در سمندهای مجهز به سیستم abs چرخهای عقب و جلو هردو از نوع دیسکی هستند.
نوع روغن ترمز مورد استفاده در سمند Dot4 به رنگ آبی است که نباید هیچگاه با روغن Dot3 به رنگ زرد ترکیب شود.
کم شدن روغن ترمز را بررسی شده و از نشتی آن جلوگیری شود که باعث بریدن ترمز خواهد شد. روشن شدن چراغ ترمز دستی هنگامی که ترمز دستی پایین است نشانه نبود روغن ترمز در مخزن آن است.
چرخها دارای شیر رگلاتور تنظیم فشار هستند که فشار هیدرولیکی اعمال شده را بر روی چرخهای عقب کنترل میکند. این شیر کنترلی از قفل کردن چرخها در مواقع اضطراری جلوگیری میکند.
سیستم تعلیق این خودرو در چرخهای جلو از نوع مستقل Macpherson شامل فنر لوله ای و کمک فنرهای هیدرولیکی یک پارچه به همراه میل موج گیر است.
سیستم تعلیق عقب نیز مستقل از نوع تورشن بار شامل دو ژامبون، فنرهای پیچشی به طور عرضی و کمک فنرهای هیدرولیکی است.

برق خودرو سمند:
سیستم برق در این خودرو مجهز به باطری ۱۲ V ولتی سربی اسیدی از نوع MF با توان ۶۶Ah است. برای شارژ این باطری از آلترناتور کلاس Valeo یا همان دینام استفاده میشود. آلترناتور که حرکت خود را از موتور به وسیله تسمه می گیرد به هنگام روشن بودن موتور ولتاژی برابر ۱۴ولت و شدت جریانی معادل با ۸۰ آمپر را تولید می کند.
استارت این خودرو موتور الکتریکی ۱۲ ولتی می باشد با توانی ۰.۹ kw است.
خالی شدن باطری از جمله معایب احتمالی ست که ناشی از روشن ماندن چراغهای کوچک، چراغ صندوق و یا از برق دزدی سیم کشی خودرو است که با بازکردن اتصال سر باطری و خالی نشدن آن میتوان به برق دزدی خودرو پی برد. دقت کنید، سر باطری نباید شل باشد و سولفات بزند. هیچگاه آب باطری کم نشود در صورت کم شدن آب باطری از سطح صفحات باطری به آن آب مقطر اضافه کنید.
اما سیستم سوخت رسانی و جرقه زنی موتور سمند در انواع مختلفی از واحد کنترل الکترونیکی مورد استفاده قرار گرفت انواع ECU مدلهای S-2000-LC تا SIEMENS SIM2K-34VR که از دقت و شناخت بالاتری برخوردار است و باعث افزایش راندمان موتور و کاهش مصرف سوخت می شود.
از تجهیزات سیستم انژکتوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ابتدا سنسورها که وظیفه ارسال اطلاعات به ECU رادارند
۱.سنسور دور موتور: وظیفه تشخیص چرخش میل لنگ را دارد که بر روی فلایویل است.
۲.سنسور کیلومتر: وظیفه ارسال اطلاعات سرعت خودرو را دارد محل نصب ان روی دیفرانسیل است.
۳.سنسور اکسیژن: تشخیص مقدار اکسیژن در دود اگزور که در ابتدای منیفولد خروجی بسته می شود.
۴.سنسور دریچه گاز: مقدار باز شدن دریچه گاز یا مقدار فشار پدال گاز را ارسال می کند روی دریچه گاز بسته می شود.
۵.سنسور ضربه: خودسوزی های بنزین و ناکینگ موتور را گزارش میدهد و جرقه را ریتارد می کند و روی بدنه قراردارد.
۶.سنسور دمای هوای ورودی: دمای هوا را گزارش می دهد کنار دریچه گاز یا داخل سنسور مپ نصب می شود.
۷.سنسور دمای آب: دمای آب خنک کاری را گزارش می دهد که روی سر سیلندر پشت ترموستات بسته می شود.
۸.سنسور میل سوپاپ: تشخیص وضعیت پیستون شماره یک موتور که در ابتدای میل سوپاپ قراردارد.
۹.سنسور فشار هوای منیفولد یا سنسور مپ: اختلاف فشار هوای منیفولد را گزارش داده که روی منیفولد گاز بسته می شود.

اجرا کنندگان یا عملگرها
۱.رله دوبل: رله اصلی که برق تجهیزات مهم موتور را وصل می کند.
۲.کوئل دوبل: تقویت کننده برق برای شمعها که دارای چهار برجک فشار قوی است.
۳.انژکتور: عامل تزریق سوخت در موتور.
۴.پمپ بنزین: عامل ایجاد فشار در پشت انژکتور و ارسال سوخت.
۵.شیر برقی کنیستر: شیر ارتباط بخارات بنزین باک از کنیستر(تبدیل کننده بخار بنزین به مایع بنزین ) به موتور.
۶.گرمکن دریچه گاز: گرم کننده نوک استپر برای جلوگیری از یخ زدگی و تنظیم درست دور آرام موتور.
۷.گرمکن سنسور اکسیژن: پیش گرم کننده سنسور اکسیژن برای فعالیت بهتر سنسور.
۸.رله فن خنک کار: فعال کننده فن سیستم خنک کاری رادیاتور.
۹.رله کولر: کنتاکت فرمان دهنده کولر برای فعال سازی یا قطع کولر.
۱۰.استپر یا موتور پله ای: تنظیم کننده دور آرام در حالت در جا و شرایط پر بار.
۱۱.چراغ عیب یاب داشبورد: آگاه ساز از عیب سیستم هوشمند الکترونیکی روی داشبورد.

سرویس شمع:
ابتدا برای رفع عیب تنظیم نبودن موتور وایرهای شمع های موتور را جدا کرده و شمع ها را باز می کنیم و سالم بودن انها را از نظر ظاهری چک می کنیم به این صورت که روی چینی شمع نباید ترک خوردگی وجود داشته باشد و با توجه به رنگ الکترود شمع به چگونگی مصرف سوخت و چگونگی احتراق پی می بریم. کربن گرفتگی به رنگ مشکی براق نشانه وجود روغن سوزی در موتور است و اگر الکترود به رنگ مشکی مات باشد نشانه زیاد بودن مصرف سوخت است و اگر قهوه ای باشد نشان دهنده احتراق خوب در داخل سیلندر است. در این موتور با تمیز کردن شمع و فیلر زدن دهانه انها به فاصله ۸/۰ mm شمع را در جای خود می بندیم.

تسمه ها:
دو نوع تسمه در موتور سمند استفاده می شود نوع اول تسمه شارژ است که دیده می شود و میتوان با لمس کردن و دیدن شرایط ظاهری آن را تشخیص داد البته باید این تسمه را در فاصله ۳۵۰۰۰ کیلومتر تعویض کرد و در طی ۱۰۰۰۰ نظر سلامت و کشش و شرایط ظاهری را بازدید و بررسی کنید هرگونه پوسیدگی و ترک نشانه خرابی و احتمال پارگی این تسمه است.
اگر کنار گلگیر سمت شاگرد بایستید این تسمه را به راحتی می بینید. این تسمه نیروی چرخشی موتور را به دینام پمپ فرمان هیدرولیکی کمپرسور کولر میرساند در این ارتباط واتر پمپ توسط چرخ دنده با موتور درگیر است دقت کنید پارگی این تسمه موجب روشن شدن چراغ قرمز باطری و سفت شدن فرمان می شود و در صورت ادامه دادن آمپر آب بالا رفتن و موتور جوش می آورد در این حالت علت جوش آوردن از کارافتادن واتر پمپ نیست بلکه بواسطه کارنکردن دینام باطری ضعیف شده و برق فن سیستم خنک کاری تامین نمی شود و موتور جوش می آورد.
اما تسمه دوم که دیده نمی شود تسمه تایم است و برای تعویض آن باید به کیلومتر خودرو توجه کرد. در خودروی سمند عمر این تسمه ۸۰ هزار کیلومتر است که در تایم خود باید تعویض شود عدم تعویض به موقع و پاره شدن این تسمه موجب خاموشی موتور میشود و آسیب جدی به موتور خواهد شد. در خودروهایی از جمله سمند تعویض این تسمه کاملا اقتصادی تر از زمانیست که این تسمه خود پاره شود شتاب زیاد معکوس کشیدن و خودرو را با دنده روشن کردن از دلایل پارگی این تسمه می باشد.

تفاوت بین سمندها
سمند معمولی
سمندهای اولیه که به بازار ارائه شد و اکثر تاکسی های موجود از این گروه هستند که نمای پشت بسیار ساده ای دارند.
همانطور که اشاره شد موتور سمند معمولی از نوع XU7JP/L3 انژکتوری ۴سیلندر و با حجم ۱۷۶۱ cc با قدرتی حدود ۱۰۰ اسب بخار است.
سمند LX در واقع همان سمند معمولی است با چند تفاوت.
از نظر ظاهری تنها فرقی که دارد چراغ های عقب خیلی باریک تر شده و ظاهری جذاب تر دارد. آنتن برقی نیز تعویض شده و به گفته ایران خودرو نوع منعطف و بهتری استفاده شده است نصب رینگ های آلومینیومی هم یکی دیگر از تفاوتهای ظاهری این سمند است.
از نظر موتوری هیچ تغییری ایجاد نشده، اما ترمزها به سیستم ABS مجهز شده اند.
در داخل خودرو تغیراتی انجام گرفته مثلا می توان گودی و بالا و پایین بودن صندلی را به صورت برقی تنظیم کرد، باز کردن درب جعبه عقب به وسیله کلید روی داشبورد و کلید روی سوویچ، رادیو و پخشCDهمچنین در صندلی عقب یک زیر دستی تعبیه شده که وقتی ان را باز کنید می توانید به جعبه عقب دسترسی داشته باشید.
جلوپنجره جدید، سیستم تعلیق بهبود یافته، تزئینات داخلی همرنگ، جلوآمپر جدید با نور آبی، و صندلی های برقی و آینه های جانبی برقی اشاره کرد.
سمند ال ایکس با بهره گیری از ترمز ضد قفل ABS و EBD توزیع ترمز الکترونیکی کنترل بیشتری را در رانندگی در اختیار ما می گذارد، فرمان پذیری در ال ایکس قابل قبول می باشد اما سطح متوسط ارگونومی به راننده اجازه بهره برداری کامل از این قابلیت را نمی دهد. وزن ۱۲۰۰ کیلوئی این خودرو که ۱۰۰ کیلوگرم بیشتر از پژو ۴۰۵ است شتاب گیری این خودرو را ضعیف تر از پژو ۴۰۵ کرده اما از کنترل حرکت بهتری نسبت به ۴۰۵ برخوردار است. عدم تعادل پژو در سرعتهای بالا بخصوص در تغییر لاین بسیار ترسناک است و راننده احساس میکند که انتهای خودرو در اختیارش نیست و درصورتیکه این کنترل در سمند مثبت بوده و ایمن تراست، مدل MK 20E (Continental Teves) ABS است
سیستم تعلیق در سمند LX در سطحی قابل قبول بوده و توزیع وزن بیش از ۴۰ در صدی در عقب این خودرو، پایداری و فرمان پذیری قابل قبولی را به آن بخشیده و همچنین استفاده از رینگ چرخ با افزایش ۱ اینچ تغییراتی در سیستم انتقال نیرو و سرعت نهائی سمند ایجاد کرده. دقت کنید استفاده از رینگ با ابعاد بزرگ تر نسبت به استاندارد خودرو باعث افزایش سرعت می شود به طوریکه سرعت نشان داده شده در داشبورد کمتر سرعت واقعی خواهد بود اصولا تغییراتی که در کمپانی ایجاد می شود بر اساس محاسبات و تغییرات از پیش تعیین شده است.
سمند سریر
نیاز به تولید یک خودروی تشریفاتی داخلی بهانه ای بود که ایران خودرو به فکر ساخت یک خودروی تشریفاتی بیافتاد. به هرحال سمند سریر به این عنوان تولید شد. این خودرو از نظر ظاهری دقیقا مثل سمند LX است با این تفاوت که برای ایجاد فضای بیشتر در عقب طول خودرو حدود ۳۰سانتیمتر بین درب جلو و عقب اضافه شده است. همچنین رینگ آلومینیومی و تایر پهن برای حفظ تعادل در سر پیچها مورد استفاده قرار گرفته و در داخل خودرو چرم بکار رفته که نمای زیبایی به اتاق می دهد. در قسمت عقب خودرو و در پشت هر صندلی جلو، یک مانیتور LCD کوچک وجود دارد که با استفاده از سیستم پخش VCD و MP3 که در قسمت عقب تعبیه شده می توان فیلم های مورد نظر را در داخل اتومبیل تماشا کرد. همچنین بر حسب سفارش در قسمت عقب یک یخچال نیز نصب می شود.
سمند پردیس
این مدل از سمند از جمله طرحهایی است که در آینده به احتمال زیاد به بازار خواهند آمد.



:: موضوعات مرتبط: روزانه و روزمره , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0